szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Szelektív biztosítási adó

2012.04.24. 15:25 szabodenesnk

A kormány bevezeti az egységes biztosítási adót.

Lehet, hogy demagógnak neveznek majd a véleményem miatt, mégis leírom. Azt már az egykulcsos adó bevezetésekor tudni lehetett, hogy a kormány a felső, illetve a felső-középosztályt kívánja előnyösebb helyzetbe hozni, hiszen ez a réteg stabil szavazóbázist jelent, és a nyugdíjasokat sem érinti. 

Most, hogy nyilvánosságra kerültek a biztosítási adó kulcsai, látható, hogy egy bizonyos rétegnek ismét kedvében kíván járni bölcs vezérünk. Ugyanis az életbiztosításokat nem adóztatják meg. A mai életbiztosítási piacon egyre kevesebben vannak a keresleti oldalon az alacsony jövedelemmel rendelkezők. Ezzel szemben, ha megvizsgáljuk a képviselők vagyonnyilatkozatát, láthatjuk, hogy közülük sokan, nagyértékű életbiztosítást vallanak be. Egy átlagos magyar háztartásnak lassan megtakarításra sem jut, mert valamennyi jövedelmét a rezsire és fogyasztásra költi. Ez mellett nehezen vállalható, hogy havi pár ezertől akár több tízezer Ft-ot meghaladó biztosítási díjat fizessen. 

A 98%-os különadó kivezetése ugyancsak nem az alacsony jövedelemmel rendelkező rétegnek segít. Most lehet már pofátlanul magas végkielégítéseket adni, amiből aztán egy nagyösszegű életbiztosítás köthető.

Szólj hozzá!

Címkék: szelektív biztosítási adó

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr364470821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása