szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Miért tíltják a melegfelvonulást?

2012.04.09. 17:56 szabodenesnk

 

Megtiltotta a július 7-re tervezett melegfelvonulást a rendőrség arra hivatkozva, hogy a rendezvény miatt a közlekedést más útvonalon nem lehet biztosítani.
Avval most nem akarok foglalkozni, hogy a Békemenet is zavarta a közlekedést, mégsem volt gond.
A valódi ok szerintem egészen máshol keresendő. Magyarország az egyik legelőítéletesebb országok közé tartozik. Nálunk erős az antiszemitizmus, a másokkal szembeni tolerancia hiánya. A közelmúltban történt felmérés ezt bizonyítja. Kiakasztották a az antiszemitizmus métert  
A Magyarországon eddig megtartott melegfelvonulást mindig atrocitások kisérték. Egyes csoportok megtámadták, vagy sértő bekiabálásokkal, dobálással zavarták a résztvevőket. Ez előrevetíti, hogy a rendőrségnek nagy erőket kell megmozdítani a rendezvény biztosítására. Nem vetne jó fényt most az országra, ha a újságok vezető hírei között szerepelne a rendezvény során kialakult botrány. Ezért inkább nem engedélyezik a rendezvény megtartását.
Szégyenletes dolog, hogy a Meleg büszkeség napját nálunk nem ünnepelhetik szabadon azok, akiknek a nemi identitásuk más. Ezt a jogot azok vitatják, akinek a jogaiért Morvai Krisztina még az Európa Parlamentben is felszólalt. Azok vitatják mások alapvető jogait, akik a milla, március 15-i ünnepségét is megzavarták. A rendőrség pedig a könnyebb utat választva, nem engedélyezi a rendezvény megtartását, mondván abból nem lehet akkora baj, hiszen a lakosság többsége ellenzi  a melegek megmozdulását.
Szégyen, hogy amíg tőlünk nyugatra valóságos népünnepély, addig nálunk elrettentő példának állítják be. A magyarázat, hogy ha népszerűsítik a homoszexualitást, akkor többen válnak azzá, ami természetesen nem igaz állítás. Viszont a fiatalok azt tanulják meg, hogy ez elítélendő, hogy a „más” ember nem ember.  

3 komment · 1 trackback

Címkék: melegfelvonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr784373762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért tíltják a melegfelvonulást? 2012.04.10. 21:27:49

 Megtiltotta a július 7-re tervezett melegfelvonulást a rendőrség arra hivatkozva, hogy a rendezvény miatt a közlekedést más útvonalon nem lehet biztosítani.Avval most nem akarok foglalkozni, hogy a Békemenet is zavarta a közlekedést, mégsem volt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commando 2012.04.10. 16:52:07

Hát Kedves Dénes, most nem értünk egyet. A homoszexualitásról van saját különbejáratú véleményem. Előre bocsájtom, hogy van nem egy ismerősöm, sőt olyan is aki tudja, hogy én tudom... Egyszer egy nagyon gazdag ismerősöm mesélt erről a létformáról. Elmondása alapján egészen biztos, hogy rengeteg a tévhit ezen a téren. A nagyon gazdagot csak azért hangsúlyoztam, hogy lássuk be, ez nem vagyoni kérdés. Ma a világon rengeteg híres ember él ebben a létformában, sokan büszkén hírdetik is. DE!!!! Rendezzenek maguknak fesztivált, béreljenek területet hozzá, DE könyörgöm NE vonuljanak végig a városon. A másság jegyében ne tűntessenek! Vonuljanak el és ünnepeljenek együtt, amedig csak akarnak. Semmi bajom velük, amíg nem akarják a képembe üvölteni, hogy ők mások és még büszkék is rá. NE! Külföldön sem egyértelmű az elfogadásuk. Mégegyszer hangsúlyozom, semmi, de semmi bajom velük, de ne legyen teli velük az utca. Miért vonulnak? Hogy megmutassák, hogy ugyanolyanok, mint mi? Ezért felesleges, azért meg pláne, hogy elfogadtassák velem ezt a létformát. ÉN NEM! Maradjanak meg egymás között, bulizzanak, érezzék jól magukat, de engem hagyjanak békén. Nem akarom látni őket! S ezzel biztos, hogy nem vagyok egyedül!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2012.04.10. 21:25:35

Mindenkinek megvan a saját véleménye. Én az alapvető emberi jogokról beszélek. Nem csak a melegek, de mások jogai is sérülnek, mert valakik úgy vélik, hogy csak az Ő normájuknak megfelelő csoportok élvezhetik a jogaikat. Én nem az etikai kérédssel foglalkozom, hanem az ember elidegeníthetetlen jogáról, amit a jogszabályok is tartalmaznak. fajra, nemre, korra, egészségi állapotra, nemi indentitásra .....való tekintet nélkül, mindenkit megillet az egyenlő bánásmódhoz való jog. Vajon az emberek ekkor is elutasítóak maradnak, ha az Ő családjukban is kiderül valakiről, hogy más? Ugye, az más.

commando 2012.04.11. 08:19:20

@szabodenesnk: Értem én és bizonyos részével egyet is értek. De mégegyszer hangsúlyozom, semmi bajom a színesbőrűekkel, ha nem tűntetnek a másságukkal, semmi bajom a cigányokkal, ha nem tűntetnek cigányságukkal, és a homoszexuálisokkal sincs, ha nem tűntetnek vele. Ha belegondolok, a felvonulással saját maguk valósítják meg a szegregációt. Nem igénylem a látványt, dacára annak, hogy nem itélem el őket. A jogokről pedig: egy átlagos demokráciában az alapelv: "Teljesítsd a kötelességeidet, majd követeld a jogaidat!" Ez nálunk mintha nem így működne!
süti beállítások módosítása