szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Erkölcs és etika a Nemzeti Együttműködés Rendszerében

2012.12.08. 15:10 szabodenesnk

A köznevelés alapvető célja a tanulók erkölcsi érzékének fejlesztése, a cselekedeteikért és azok következményeiért viselt felelősségtudatuk elmélyítése, igazságérzetük kibontakoztatása, közösségi beilleszkedésük elősegítése, az önálló gondolkodásra és a majdani önálló felelős életvitelre történő felkészülésük segítése. Az erkölcsi nevelés legyen életszerű: készítsen fel az elkerülhetetlen értékkonfliktusokra, segítsen választ találni a tanulók erkölcsi és életvezetési problémáira. Az erkölcsi nevelés lehetőséget nyújt az emberi lét és az ember körülvevő világ lényegi kérdéseinek különböző megközelítési módokat felölelő megértésére, megvitatására. Az iskolai közösség élete, tanáraina példamutatása támogatja a tanulók életében olyan nélkülözhetetlen készségek megalapozását és fejlesztését, mint a kötelességtudat,a munka megbecsülése, a mértéktartás, az együttérzés, a segítőkészség, a tisztelet és a tisztesség, a korrupció elleni fellépés, a türelem, a megértés, az elfogadás. A tanulást elősegítő beállítódások kialakítása – az önfegyelemtől a képzelőtehetségen át intellektuális érdeklődésük felkeltéséig – hatással lesz egész felnőtt életükre, és elősegíti helytállásukat a munka világában is.”

MAGYAR KÖZLÖNY 2012. június 4., hétfő

Értékközvetítő iskolarendszert "Kiemelten és kiszámítható módon támogatjuk a keresztény nevelési elvek érvényre juttatását, a gyermekek tanulók nevelésére alapozva a nemzet erkölcsi megújulását." A Kereszténydemokrata Néppárt programja

A közelmúltban a HVG által kirobbantott újabb plágium ügy Semjén Zsolt nevéhez fűződik. Hasonlóan a Schmitt ügyhöz, a kormányzati kommunikáció ismét elbagatellizálta az esetet, illetve vitatta annak tényét. Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja, először nem tartotta vizsgálandó ügynek Semjén Dolgozatát, majd később a HVG által bemutatott bizonyítékék hatásáára mégis vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat az alábbit állapította meg: „A bizottság jelentős szövegegyezőséget állapított meg, ugyanakkor az akkori felsőoktatási törvény alapján nincs jogi lehetőségük lépni az ügyben, mondta Tausz Katalin, hozzáfűzve, hogy megállapították: Semjén Zsolt súlyos szakmai-etikai vétséget követett el. "Sem az akkori, sem a most hatályos jogszabályok nem adnak eligazítást arra az esetre sem, ha az oklevél kiadását követően derül fény arra, hogy az oklevél kiadásának esetleges feltételei nem álltak fent”.” (HVG) A dékán hozzátette: ha Semjén Zsolt most adta volna be dolgozatát, arra elégtelen osztályzatot kapna és az etikai bizottság elé kerülne.

ATV.hu

Semjén Zsolt"Semjén Zsolt tudomásul veszi az ELTE bizottságának hivatalos állásfoglalását, melynek alapján semmilyen intézkedés nem indul a szakdolgozata ügyében. Semjén Zsolt így – az ELTE-vel egyetemben – véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a témát". Tudatta közleményében a miniszterelnöki hivatal.

Itt tulajdonképpen véget is érhetne a történet. Véget érhetne, ha nem Magyarország miniszterelnök helyetteséről, ha nem a KDNP elnökéről lenne szó. A bejegyzés első részében leírtak viszont súlyos erkölcsi és etikai kérdéseket vetnek fel. A KDNP az oktatásért felelős államtitkáron keresztül felel a magyar oktatásért, amelynek egyik fő feladatának az erkölcs- és etika oktatást jelöli meg. Kérdés, hogy ezek után hogyan kezdődik egy etika, vagy erkölcs óra? Hogyan szemléltetik a jó és a rossz közötti különbözést? Milyen választ ad a pedagógus, ha a 11. osztályos gyerek rákérdez Semjén Zsolt ügyére? Hogy tessék mondani, plagizálni jó, vagy rossz? A társadalom támogatja-e a csalást, vagy csak a kiváltságosok esetében? Megannyi dilemma merülhet fel ebben a kérdésben. Vajon Hofmann Rózsától erre is kapnak utasítást az óra adó tanárok?

Semjén Zsolt, semmi kifogásolni valót nem talált saját ügyében. Mint ahogyan abban sem, hogy politikai munkája kimerül a vadászati érdekek képviseletében és kommunisták emlegetésében. Gondolom, hogy lemondani nem fog. Ne is mondjon le, maradjon a helyén. Minden Tv közvetítés alkalmával legyen látható a csaló miniszterelnök helyettes. Minden felszólalása (nem nagyon van neki) érezze a gúnyos mosolyt az arcokon. Neki ez belefér a keresztényi erkölcsbe, a jó ízlésbe. De belefér az egész KDNP frakció értékrendjébe, mivel senki nem szólalt meg ebben az ügyben. Természetesen Semjén is egyfajta értéket képvisel. Negatív értéket. Reményeim szerint az ilyen értékek képviselőit majd a választok osztályozzák majd és nem Hoffman Rózsa!

[caption id="attachmen Semjén Zsolt a Hír Tv-ben

Következmények nélküli ország

Hallgat Orbán Viktor is, aki szerint Magyarország többé nem lesz, nem lehet következmények nélküli ország. Valóban így van, persze csak akkor, ha nem a mi kutyánk kölykéről van szó. Nem tudom, meddig hallgathat ebben az ügyben, ugyanis a koalíciónak újabb pofon ez az ügy. Főképpen akkor, amikor az első számú közellenségre, Gyurcsány Ferencre nem sikerült rábizonyítani a plágium vádját, miközben a kormányoldalon ez már a második eset.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr414954466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása