szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Szobordöntés

2013.10.01. 18:25 szabodenesnk

IMG_0011.JPG

Taktikai hibát követett el Bajnai Gordon, amikor részt vett a Szolidaritásért Mozgalom rendezvényén. Bár az Orbán szobor ledöntésekor már nem volt jelen, de tudott róla, hogy ez lesz a fő aktus a rendezvényen.

Taktikai hibát követtek el a szervezők, hiszen így a hét vége most nem a bajai eseményekkel foglalkoztatta a közvéleményt, hanem mindenki hamar ráhasalt erre a hírre, ezzel látensé tette a bajai fideszes választási csalást.

Az egész kormányoldal megmozdult. A média túlharsogja az eseményt. Ugyanis nem történt más, minthogy ledöntöttek egy bálványt. Igen, egy bálványt. Nem felakasztották, nem megégették, csak a képzeletbeli szobrát döntötték le, mint egykor Sztálinét. Ez a diktátorok sorsa. Ne legyen kétsége senkinek, hogy Észak-Koreában nem így lesz majd, ha eljön az ideje.

Azt értem, hogy a jobboldal hevesen tiltakozik, megvan rá az okuk. Viszont nem értem a baloldalt, nem értem a liberálisokat. Igenis, jó értelembe véve agresszívnek kell lenni egy olyan hatalommal szemben, amely minden jogi eszközt felhasznál a hatalma bebetonozása érdekében. Teszi mindezt úgy, hogy közben korlátozza a jogokat, kisajátítja a médiát, új választási törvényt dolgoz ki, átrajzolja saját ízlésének és érdekének megfelelően a választókerületeket. Saját érdekében felhasználja a határon túl élőket, miközben nem biztosítja ugyanazon jogokat a külföldön munkát vállalóknak. Azt is meg kell mutatni az embereknek, hogy nem kell félni, nem kell behódolni.

Ma, Magyarországon bizony félnek az emberek. Félnek a véleményük kimondásától, mert elveszíthetik a munkájukat, mert tudják, hogy aki nem működik együtt a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, annak bizony hátránya keletkezhet.

IMG_0010.JPG

De nézzük a tiltakozókat. Ugyan mióta lettek ennyire érzékenyek a közélet szereplői?

IMG_0016.JPG

IMG_0017.JPG

2006-ban Gyurcsány bábút égettek, miközben énekelték: „ Ég a Gyurcsány ég. El ne aludjék! Aki lángot látni akar benzint hozzon még”.  Amikor divat volt a paradicsommal és tojással való dobálózás, Orbán Viktor csak annyit mondott:  Ez egy bevett szokás. Ha nem tetszik a darab, megdobálják a színészeket. A napokban leköpték Gyurcsány Ferencet a jobboldali szimpatizánsok. Baján, a Fidesz pártigazgató első emberének vezetésével magnóról, kihangosítva gágáztak miközben Bajnai Gordon beszélt.

Kérdezem, hol voltak akkor a ma tiltakozók? Akkor miért nem emelték fel a hangjukat? Miért nem ítélték el Kósa Lajost, aki szerint zene füleinek a „buzimszp”? Most miért csodálkoznak és meglepettek?

Nekem az a véleményem, hogy mindenki ellen olyan módszerrel kell fellépni, amivel él. Ha a hatalom arrogáns, legyünk mi is azok.  Ha a félelem vezérel minket, ha meghunyászkodunk, akkor az elitnek teszünk szívességet. Ne tegyük!   

2 komment

Címkék: Orbán Viktor szabodenesnk Demokrácia Nagykanizsa Szabó Szobordöntés

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr1005546421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 19:03:57

Jelképes egy bálvány ledöntése, de ehhez VALÓDI bálvány kell. Az, hogy csinálok egy tárgyat, majd saját magam ledöntöm, az nem bálványdöntés, hanem idiótizmus. Ilyen óvodás korban még elmegy, de idősebbekenél nevetségessé teszi az akciózót.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.01. 19:04:51

"Ugyan mióta lettek ennyire érzékenyek a közélet szereplői?"

A felhozott példák kivétel nélkül irrevelánsak...
süti beállítások módosítása