szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Vida Ildikó nem csak okos,de humorérzéke is van.

2014.11.07. 13:02 szabodenesnk

disquscdn.cm_képe.jpgFoto:disquscdn.com

Sok munkahelyen áldásnak tartanák, ha a főnök nem csak "okos" lenne, de rendelkezne kellő mértékű humorérzékkel is. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy ahol sokat nevetnek az emberek, ott a munka hatékonyabb, a dolgozók szívesebben vállalják az esetleges túlmunkát, és nem fogják fel olyan nyomasztóan a legszigorúbb követelményeket.

Márpedig a NAV esetében most ez lesz, a NAV elnökének nyilatkozata szerint.

"Vida egészen pontosan ezt mondta:

a NAV-ot, a munkatársaimat és engem is korrupcióval vádoltak meg, és olyan drasztikus diplomáciai eszközhöz nyúltak, hogy nyilvánvaló: mindezt nagyon komolyan kell vennünk. Megígérem, komolyan vesszük. A vizsgálati csoport munkáját személyesen én fogom felügyelni, és természetesen az összes jogszabály legszigorúbb betartásával és betartatásával fogjuk végezni ezt a feladatot is. Fel kell tárnunk, hogy valójában mi az amerikaiak problémája, miután hiába kérjük mi, hiába kéri a kormány, nem mondanak semmi konkrétumot."

Evvel kapcsolatban pár javaslatom lenne Varga Mihály miniszter úr felé:

Ezentúl minden évben legalább egyszer kötelezzék a vállalkozásokat, az adóalanyokat arra, hogy saját magukat a legszigorúbb előírásoknak megfelelően ellenőrizzék. A feltárt hiányosságokról pedig írásban tájékoztassák közvetlenül a minisztériumot.

Mivel mindenki jogkövető magatartást tanúsít, eleget tesz a kötelezettségének, ami persze azt is jelenti, hogy hiányosságok nem lesznek, ahogyan jogsértések sem, hiszen magukat ellenőrzik.

Hogy mi az előnye ennek a javaslatnak?

1. Nem kell egy gigahivatalt fenntartani, ami már önmagában hordozza a korrupció és a visszaélés lehetőségét.

2. Nem kellenek NAV ellenőrök, így nem kellene fizetni őket. A megtakarításból a zalai zsákfalvakban stadionokat lehetne építeni.

3. Egyszeriben javulna a statisztikai mutatónk, hiszen egy cég sem fog hiányt feltárni, ezzel a legjobbak közé kerülnénk nem csak az Unióban, de a rothadt kapitalista Amerikát is magunk mögé utasítanánk. Sőt, erkölcsi jogalapunk lenne így arra, hogy a korrupt amerikaiakat kitiltsuk Magyarországról

4. Emelkedne a konferencia turizmus: hozzánk járnának a világ minden tájáról szakmai tapasztalatot gyűjteni.

5. Nem kellene lemondania senkinek, ha mégis valamilyen okból kiderülne, hogy egyes adóalanyok mégsem valós adatot küldtek be, hiszen nem ellenőrizi senki sem.

6. Nem lesz szükség egy újabb "hosszú bájtok éjszakájára sem".

Szólj hozzá!

Címkék: NAV Szabó Dénes Nagykanizsa Korrupció Vida Ildikó Vida Ildikónak van humorérzéke

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr206874939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása