szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Matekból (is) elégtelen

2012.12.12. 18:23 szabodenesnk

Véleményem szerint a Fidesz rosszul számolt. A felsőoktatás átalakításnak egyik része a keretszám csökkentés. A kormány valószínűleg úgy számolt, ha a vizsgaidőszakban jelenti be e tényt, a hallgatóknak nem lesz sem idejük, sem erejük ezzel a kérdéssel foglalkozni. Rosszul számolt azzal is, hogy a már a rendszerben lévőket nem érinti, így azok tiltakozása erőtlen lesz.

Orbán Viktor a választások előtt megtisztelte látogatásával Nagykanizsa lakosságát. Akkor, a sportcsarnokban arról beszélt, hogy a jövő útja a társadalmi szolidaritásban rejlik többek között. Nos, úgy látszik vannak akik megértették ennek a jelentőségét. Ezek pedig nem mások, mint az egyetemi és főiskolai hallgatók. A diákok, a jövő értelmisége élesen tiltakozik a kormány döntése ellen, ezzel szolidaritást vállalva a következő nemzedékkel. (Giro-Szász csodálkozásának adott hangot, mert azok tiltakoznak, akiket nem érint a kormány döntése.) De nem csak a leendő hallgatók érdekét veszik figyelembe, de felhívták a kormány figyelmét arra is, hogy semmi nincs ingyen, így a Diákhitel 2 sem. Azt ugyanis valakinek fizetnie kell majd. Hogy ki fizeti? Majd az adófizetők. A kormány egyik lehetséges válasza a hallgatóknak a 0 % kamat. Ez viszont a következő kormányokra hagy nehéz terhet, akár csak anno a támogatott lakáshitelek kamattámogatása, ami mai napig milliárdokkal terheli a költségvetést.

Úgy tűnik, a hallgatók egységesek ebben a kérdésben. Egyre több egyetemi városban vannak megmozdulások, demonstrációk. Egyes helyeken már a középiskolások is bekapcsolódtak a tiltakozásba, felismerve, hogy összefogva az érdekérvényesítő erejük nagyobb lesz, hiszen róluk szól a történet.  Arra nehéz lesz válaszolni, bár a kormányzati tisztségviselők próbálkoznak megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. A hallgatók magától Orbán Viktortól várják a választ. Orbán Viktor pedig nem tehet úgy, mint aki meg sem hallja a tiltakozó szavakat. Előbb, vagy utóbb meg kell szólalnia ebben az ügyben. De fennáll annak a veszélye, hogy a miniszterelnöknek szembesül a csökkenő népszerűségével, azzal, hogy számon kérik rajta a 2008-as népszavazás eredményét. A mai demonstráción kivetítőkön keresztül láthatják az ott összegyűltek a Fidesz és Orbán Viktor beszédeit a tandíjjal kapcsolatban, amit akkor elfogadhatatlannak tartottak.

Az lenne az igazi szolidaritás, ha az értelmiség kiállna a hallgatók mellett és támogatnák őket. Ugyanis egy jó példát látnának a fiatalok a demokráciáról, arról, hogy összefogással bármilyen hatalommal szemben érvényesíthető a többség akarata. Sajnálattal veszem tudomásul, hogy Nagykanizsán nyoma sincs a hallgatók között az elégedetlenségnek. Másért nem, hát szolidaritásból meg kellene mutatniuk magukat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor HÖOK szabodenesnk Szabó Dénes Nagykanizsa Tandíj

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr764962138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása