szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Orbán Viktor ismét mellébeszél

2012.11.15. 20:41 szabodenesnk

A kormány a kommunikációban követi azt az elvet, hogy csak pozitívan nyilatkozzanak dolgokról. Teszik ezt akkor is, ha nyilvánvalóan nem igaz amit mondanak.

Csak az a kérdés, hogy valaki még elhiszi ezeket? Talán az elvakult orbánisták, akik ha eljön az ideje a vezér mellé temettetik magukat. A józan gondolkodású, és realitásokkal szembenézők azonban érzik, hogy bizony rosszabbul élünk, mint két évvel ezelőtt. A 2006. évi választási kampányban Orbán gyakran kérte arra az embereket, hogy ne arra figyeljenek, hogy mit mondanak a politikusok, hanem gondolják végig, mikor éltek jobban. Négy évvel ezelőtt, vagy most, majd ezek után döntsenek. Ma már kerülik ezt a kérdést, nem véletlenül.

Tegnap, azaz november 14-én Orbán Viktor az újságírók előtt beszélt az eredményekről, tervekről:

Orbán Viktor a sikeres gazdaságpolitikárólOrbán Viktor tájékoztatást ad a kormány eredményeiről, terveiről[/caption]

„Orbán Viktort azzal összefüggésben faggatták újságírók egy más témában tartott szerdai sajtótájékoztatón, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az eheti kormányülésre kellett előterjesztést tennie arra, szükségesek-e még gazdasági intézkedések a november 7-i európai bizottsági országjelentés nyomán.

A jövő évi költségvetést hamarosan elfogadhatja a parlament, "ehhez kell hoznunk néhány döntést", de ezen döntések vezérelve az, hogy megszorítások nélkül kell kivezetni az országot a válságból - mondta válaszában a miniszterelnök, aki szerint ez a legfontosabb választóvonal kormánya és az előző kabinetek között, amelyek "elvették a nyugdíjat, elvették a fizetést, megsarcolták az embereket, és hagyták, hogy eladósodjanak".

Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezik, nem pedig az emberekre - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból. Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság nemzetközi tekintélyének növekedéséről szól majd.” Forrás: Kormány.hu

A fenti kijelentéseket nem is tudom, hogy kinek szánta a miniszterelnök. Vagy csak saját magát akarja nyugtatni. Úgy van ezzel, mint a notórius hazudozó, aki előbb utóbb el is hisz amit sokszor elmond. Ebben segítségére van szinte az összes kormánytag és Giró-Szász is. (Petit hál’ Istennek már nem sűrűn halljuk megnyilatkozni.) Maga a tartalom roppant cinikus és megalázó. Megalázó abban a tekintetben, hogy teljesen hülyének nézik a magyar embereket. Az, aki minden nap érzi, hogy a pénze kevesebbet ér, annak nem is kell olvasni a KSH adatait, a saját bőrén érzi a jövedelmek reálértékének csökkenését. És még nincs vége. Jön a tranzakciós adó, amelyet a bankok bizony áthárítanak a zemberekre annak ellenére, hogy Matolcsy mást állított. Gyanítom, hogy Matolcsy is megkapta a saját bankjának értesítőjét, amely arról szól, hogy a tranzakciós illeték miatt egyes banki szolgáltatások árai emelkednek. Vajon Matolcsy mit gondolt, amikor elolvasta?

A ténytár blog elkészített egy táblázatot, amelyben feltűnteti, hogy milyen megszorítások voltak az elmúlt két évben:

tenytar.blog.hu

A ténytárblog táblázata

Ezek után mindenki gondolja végig: mikor élt jobban, most, vagy két évvel ezelőtt? 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor szabodenesnk Gazdaság Igazmondás Szabó Dénes nagykanizsa

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr204909171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása