szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Káosz és félelem

2012.12.17. 16:59 szabodenesnk

Orbán és a kettős beszéd Fotó: Facebook

 Teljes a káosz kormánykörökben, illetve a Fidesz-KDNP frakcióban. Ugyanis amit eddig védtek, magyaráztak, hogy a felsőoktatás ilyenként való átalakítása hallgatók érdekeit védi és az a hallgatóknak csak előnyös, most megdőlni látszik. Jött egy üzenet Brüsszelből, zsebre tett kézzel, hanyag eleganciával: „hétvégére megoldjuk a felsőoktatás kérdését.” Az üzenet nem mástól, mint a legtehetségesebb vezetőtől, Orbán Viktortól jött. A tehetsége vitathatatlan, talán Napoleonhoz hasonló, aki napok alatt készítette el a francia alkotmányt. Vagy az Észak-Koreai elnökhöz, aki polihisztor és amikor született csillagok ragyogtak az égen. Azt nem tudom, hogy a Kárpátok Géniusza mikor született, de gyanítom nem jó időben. Sokunknak nem jó. Orbán, jó tulajdonságai mellett vannak hiányosságok. Például a munkatársak kiválasztásában. Egy egész stáb dolgozott két éven át a felsőoktatás reformján, amit ő egyetlen perc alatt megoldott. A Századvég sem adott megfelelő tanácsokat ez ügyben? Pedig milliárdokat fizet nekik a kormány. (Igaz, közvélemény kutatási adatokat a főnök szája íze szerint készítik, ami már önmagában megér párszáz millát).   Orbán Viktor bejelenti, hogy nem lesz keretszám

Orbán Viktor bejelenti, hogy nem lesz keretszám   A káosz oka, a félelem, a félelem oka pedig az a társadalmi ellenállás, amit a hallgatók indítottak el. A kormány eddigi intézkedései a társdalom egyes rétegeit érintette, de az nem mozgatta meg a többséget. A rokkantak, a rendvédelmisek, vagy a pedagógusok ellen szított hangulat nem váltott ki ellenállást, a szolidaritás minimális volt. A kommunikációval sikeresen megosztotta a társadalmat a hatalom, mert ki nem ért egyet azzal, hogy minek „sír” egy pedagógus, amikor egy csomó szabadsága van, miért mennek el fiatalon nyugdíjba a volt rendőrök, katonák, vagy azzal, hogy sok az álrokkant, akik élősködnek rajtunk? Most azonban elszámolta magát a jogalkotó. Az oktatás szinte minden ember érint valamilyen formában. Vagy a gyerek, vagy az unoka életéről van szó. Éppen ezért, a hallgatók támogatottsága is egyre nagyobb. Márpedig minél tovább húzza az időt a kormány, annál nagyobbra duzzad az ellenállás, annál nehezebben lesz kezelhető a hatalom számára. Ezzel együtt félő, hogy az új koncepció sem hoz jobbat, de elodázza a probléma megoldását. Ugyanis nem lehet tudni semmit a felvételi ponthatárokról. A kommunikáció arról szó, ha diplomát szerzett és kinyilvánítja szándékát a hallgató, hogy itthon marad, akkor az állam megfizeti a tanulás teljes összegét. Nehezen értelmezhető, hogy kire vonatkozik. Ugyanis a ponthatárokkal ugyanazt az eredményt tudja produkálni a kormány, mint jelenleg a keretszámokkal. Szerdán talán már többet tudunk.

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor szabodenesnk Oktatás Igazmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr784970197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása