szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Felkészültünk az influenza járványra.(?)

2012.03.04. 18:39 szabodenesnk

Amint az lenni szokott, az ember gyereke hétvégén betegszik le. Így járt a feleségem is. Irány az ügyelet. Nincs sok beteg a felnőtt ügyeleten, de szembetűnik, hogy a gyermekorvosi ügyelet ugyanabban a légtérben található.

Az orvosra várni kell, betegnél van. Ez nem okoz gondot, bár a beteg ember türelmetlen, szívesebben lenne otthon, ágyban. Végre megérkezik az ügyeletes orvos. Nagyon figyelmes, készséges és udvarias. A vizsgálat után felírja a gyógyszert, majd jobbulást kívánva elköszön és hívja a következő beteget. Hihetetlen, hogy milyen tiszteletet éreztem ez az ember iránt. Hozzá kell tegyem, hogy az orvos színes bőrű volt.

Gyerünk gyorsan a gyógyszertárba. Sorban állás. A várakozás hihetetlenül hosszúnak tűnik. Sajnálom az eladót, de magamat is. Vajon miért nem lehet több alkalmazott ilyenkor? Persze ne nekem kell fizetni a munkabérét, így könnyen betennék még vagy két dolgozót a pult mögé, csakhogy előbb végezzek.

Végre sorra kerülök. Nézik a vényt, - nincs aláírva - közli szűkszavúan a gyógyszerész. Bocsánatkérés közepette aláírom a nevemet és visszaadom a receptet immár hivatalossá téve a szignómmal. Még egy pillantást vet a papírra, majd közli, hogy nincs jelenleg a készleten a megvásárolni kívánt gyógyszer. Azért halkan megkérdezem: biztos? Nincs esetleg mégis? Vagy reggelre talán? A válasz egyértelmű és elutasító. Hogy "mit lehet ilyenkor tenni?" kérdésre a válasz, hogy menjek vissza az ügyeletre és írassak másik gyógyszert.

Vissza az ügyeletre, az orvos elnézést kér az okozott kellemetlenségért, új gyógyszert ír fel. Gyógyszertár, végre megkapom a gyógyszert. Mindenki megnyugodhat.

De mégsem.

Egyre gyakrabban fordul elő nemcsak velem, hogy nincs gyógyszer a gyógyszertárakban. A receptet elkéri, - nehogy már beváltsad a konkurenciánál - kedvesen megkér, hogy gyere vissza délután, vgay holnap. Értem én, hogy kevés a pénz, hogy nem lehet annyit befektetni árukészletbe, mint szeretnénk, de ez a beteget, a vásárlót a legkevésbé sem érdekli. Ma már több gyógyszertár van, mint kocsma. Viszont minek, ha nem tud kiszolgálni? A munkaerőpiac szempontjából csak jónak mondható, de egyébként....Magam előtt látom egy kocsma vendégeit, akkor közli a pultos, hogy jelenleg nincs vodka, de hagyja itt a pénzét és jöjjön vissza holnap meginni....

Lehet, hogy ezt is megéljük? 

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyszer gyógyszertár szabodenesnk Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr944288556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása