szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

CÖF BLÖFF

2013.03.01. 21:20 szabodenesnk

Megjelent a hír, hogy a Békemenet elhalasztja a március 9-re tervezett demonstrációt, amelyet az MSZP meghívására hazánkba érkező román miniszterelnök, Viktor Ponta ellen szólt volna.

Több okból is meglepő a hír. Egy békemenet, ahogyan ők definiálták magukat nem valami ellen, hanem valami mellett – történetesen az Orbán kormány – állnak ki. Ennek ellenére megtapasztalhattuk, hogy közpénzekből azért futja erejükre Orbán Viktor lehetséges ellenfelének, Bajnai Gordonnak a lejáratására. Buszokon, óriásplakátokon egyaránt gyalázzák (igaz, mindez a béke jegyében) a volt miniszterelnököt.

Ami igazán meglepett, az a hír magyarázata. Állítólag súlyos provokációra készülnek a békés tiltakozók ellen és nem szeretnék a szervezők, hogy bárkinek baja essék. Ez igazán méltányos a szervezők részéről. De! Honnan az információ? A magyarázat szerint a titkosszolgálattól.

Nos, innen izgalmas a dolog. Hogyan kerülhet titkosszolgálati jelentés a CÖF szervezőihez? A CÖF, mint civil szervezet deklarálta magát, politikától mentesnek, pusztán a demokrácia megőrzésért és az Orbán kormány megvédését tűzte ki célul. Amennyiben nincs kapcsolata a politikával, vajon ki jutatta ki az információt és milyen csatornán keresztül? Hol van most Lázár János? Miért nem nyilatkozik ebben az ügyben?

Gyanítom, hogy ez csak egy blöff a szervezők részéről. Úgy gondolom, hogy az Orbán hívők akár Mekkáig gyalogolnának a Vezér iránti elkötelezettségüket és rajongásukat bizonyítandó. Ez a Viktor Ponta elleni megmozdulás viszont nem hozza lázba a tömegeket. Túl kínos lenne szembesülni avval, hogy nem tudják a százezres létszámot produkálni és csak pár ezer ember lézengene ott. Egy fél ország röhögne a nagy Békemeneten. Hiányzik a motiváció. Itt ugyanis nem Orbán mellett, hanem valaki(k) ellen kellene tiltakozni. Márpedig ha Orbán nincs benne, akkor az érdeklődés lanyhul. Ezt a presztízsveszteséget nem engedhetik meg az eddigi (bár Gyulán sem volt már igazi) sikerek ismeretében. Így ki lehet szállni még időben, igaz, hogy még ezen is nyerni akarnak, hiszen az ok a füles: súlyos rendbontásra készülnek egyesek

Szóval ez egy blöff. CÖF BLÖFF

Szólj hozzá!

Címkék: Blöff Békemenet szabodenesnk CÖF Szabó Dénes nagykanizsa

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr595112367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása