szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Az egyik szemem sír, a másik meg idegesen rángatózik.

2012.03.07. 15:06 szabodenesnk

Nagyon sokan kifogásolják, hogy a mai fiatalok nagy része nem olvas. 2011-ben  magam is végeztem  egy kutatást ebben a témában, aminek az eredménye megerősítette a fent leírtakat. (érdekes módon a különbség az olvasás gyakorisága és az iskolatípus összefüggésében minimális volt).
Az én lányom szeret olvasni. Örülök neki. Annak már kevésbé, hogy a jelenlegi könyvek ára lassan az arany jegyzett értékével lesz egyenlő. Én még emlékszem az OK (olcsó könyvtár), vagy az ÉK (én könyvtáram) sorozatra, vagy az Albatrosz és még sorolhatnám.
Hogy mi a különbség? Az én régi könyveim még mindig olvashatók. Kevés kivétellel már a 3 X felett van és nem hullik darabjaira. Ha úgy tartja kedvem, leveszem a polcról a Világszép népmeséket, ami már negyven is elmúlt és olvashatom anélkül, hogy előbb fel kellene szednem a kihulló darabokat a földről, helyére rakni és úgy olvasni, hogy ne hulljon ki ismét.
Ma, egy ifjúsági regény, egy fiatalokat megcélzó könyv ára minimum 3.500 Ft/db árnál kezdődik. Mire a gyerek kiolvassa, négyszer kell ragasztani. Ezek a könyvek már csak mint olvasott tartalom lesz emlék/élmény, de a fizikiai valóságban az enyészeté lesz.
Ne felejtsük el, hogy a ma ifjúsága lesz a jövő birtokosa. Ha azt tanulja meg, hogy a minőség kevésbé fontos, mint a tartalom, annak beláthatatlan következménye lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: olvasás könyv kultúra minőség szabodenesnk

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr874295516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása