szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Kutyagumi

2012.06.29. 22:27 szabodenesnk


A Zalai Hírlap legutóbbi lakossági fórumán, amelynek a Hevesi Sándor ált. iskola adott helyet, sok problémá felvetettek az ott megjelent lakók.
Az egyik legnagyobb felháborodást a kutyások magatartása váltotta ki. Vagyis az a jelenség, hogy a kutyájukat sétáltató gazdák meguk után hagyják a kutyapiszkot. Nyilvánvaló a jogos felháborodás. A hatóság jelenlévő képviselője ígéretet tett azzal, hogy a közterületfelügyelők gyakrabban járőröznek a városrészben. A felügyelők pedig tettenérés esetén bírsággal sújtják a renitenseket. Ezen túlmenően arra bíztatta a jelenlévőket, hogy amennyiben ilyen esetet észlelnek, azt kamerával, vagy mobiltelefonnal rögzítsék és mint bizonyítékot jutassák el a közterületfelügyelők részére.
A fórum után valóban megjelentek a városrészben a felügyelők, akik szemmel tartják a kutyásokat. Volt akit figyelmeztettek a kötelességére, valamint a szabályok gondos betartására. Ez a dolguk. Eddig rendben is lenne a dolog, hiszen a határozott fellépés, a bírságolás kilátásba helyezése visszatartó erő.
Ezzel szemben a kutyások azt kérdezik, hogy vajon hová lehet a nejlonzacskóban összegyűjtött kutyapiszkot elhelyezni. Mert gyűjtőedénynek a városrészben nyomát sem találni. Valamikor meghatározott távolságban voltak kihelyezve szemetesedények. Ma már nincsenek. Gondolom ennek az az oka, hogy a discóból hazafelé tartó fiatalok gyakori céltáblájává váltak. A bajt megszűntetendő, inkább elszállították a szemétgyűjtő edényeket, a fiatalok már nem tudják felrúgni, kiborítani.
Felmerűl bennem a kérdés, hogy a garázda magatartást vajon miért nem ellenőrzi a hatóság? Mert akkor nem kellene eltűntetni a gyűjtőedényeket és lenne hová szórni a szemetet és a kutyapiszkot. Ennek hiányában viszont kutya nehéz dolga van a kutya gazdájának. Az azért mégsem várható el tőlük, hogy esetenként kilométereken át cipeljék a terhüket. 
Arról nem beszélve, hogy az egész lakótelep koszos, szemetes. A csikkek, papírzacskók, és mindenféle szemét lesz a szél játéka, végig terítve a játszótereket, parkokat. Ezt is ellenőrizhetné a hatóság.
Nem elég a jogszabályok betartására kötelezni valakit, de a feltételeket is biztosítani kell. Anélkül egy jószándékú és támogatható jogszabály semmit nem ér.

Szólj hozzá!

Címkék: Nagykanizsa Szabó Dénes kutyagumi

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr334620039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása