szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Miniszterelnök Úr! (egy videó üzenet szövege)

2013.03.24. 17:49 szabodenesnk

A Facebookon megalakult csoport arra kéri az embereket, hogy videón üzenjenek Magyarország miniszterelnökének. Az alábbi szöveg, egy ilyen üzenet tartalma.

Miniszterelnök úr!

A protokoll ellenére sem tudom Önt a tisztelt jelzővel megszólítani. Önnek, mint jogásznak tudni kell, hogy bármit beemelhet az alaptörvénybe a kétharmad, te a tiszteletet nem. Azt ki kell érdemelni. Önnek, ez nem sikerült.

Sok embertől hallom, hogy Orbán Viktor mennyit változott ’88 óta, vagy, hogy az akkori Orbán vitatkozna a mai Orbán Viktor miniszterelnökkel, de szerintem tévednek. Ön semmit nem változott. Ön mindig és mindenhol úgy szerepelt, ahogyan az érdekei megkívánták. Ön megvalósította fiatalkori álmát, hogy egy nemzet vezére legyen.  Egy olyan nemzetet álmodott meg magának, ahol mindenki, mindenkor az Ön akaratának megfelelő módon tevékenykedik. Ezt Ön is elismerte akkor, amikor kijelentette, hogy nem a diktatúra ellen harcol, hanem azok ellen, akik megvalósították. Világos beszéd. Addig kell harcolni ellenük, amíg Öné nem lesz a teljes hatalom, ahol nincs kontroll, nincs ellenkezés, csak a NER mindenhatósága.

Az sem baj, ha nem mindenki ért ezzel egyet. A kétharmados többség simán túl lép ezeken. Ami alkotmányellenes, azt beteszik az alaptörvénybe olyan értelmezéssel, hogy az Alkotmány Bíróság azt nem vizsgálhatja.  A gránit szilárdságú alaptörvényünk, negyedik módosításával Ön átlépett egy határt. Egy olyan határt, amit egyre több polgártársam elítél, amit egyre többen bírálnak külföldről, de ez Önt nem érdekli, sőt, fel van háborodva, mondván kinek mi köze van hozzá. Ez az alaptörvény módosítás negatív szabadságjogokat sért, embereket, csoportokat aláz meg. Egy kormánynak, a társadalmi problémákra adott válasza nem lehet kirekesztés. Evvel legfeljebb elodázható a válasz és látensé teszik a problémát, ami attól még valóságos marad. Szociális és szociálpolitikai kérdésekre nem lehet rendészeti válasz. A hajléktalanság kriminalizálása nem oldja meg az alapkérdést. Attól még lesznek hajléktalanok, lesznek fedél nélküliek. Igaz, nem rontják az országról kialakítani akaró képet, mert kivonulnak a külterületekre, az erdőkbe, mint Mária Terézia idejében a cigányok. Ön olyan országot akar, mint Észak-Korea, ahol minden a legnagyobb rendben megy, ahol a vezér kegyeitől függ az emberek sorsa.

Az alaptörvény módosítása családok százezreit alázza meg és hozza hátrányos helyzetbe. Mi köze van a hatalomnak, hogy ki hogyan és kivel lesz boldog? Egy olyan országban, ahol a melegfelvonulást minden eszközzel meg akarják akadályozni, ez nem meglepő, de vegye már észre, hogy az életviszonyok meghatározása ebben a kérdésben magánügy és nem a hatalom feladata.

Önök szétverik az oktatás egészét, de különösen a felsőoktatást. Valamikor pontosan ennek ellenkezőjéért harcolt. Igaz, azt Öntől tudjuk, hogy soha ne azt nézzük, amit mond… A jelenlegi hatalomnak, - akár csak a kádári rendszernek - nem érdeke, hogy az értelmiség aránya növekedjen, mert az sokat tud kellemetlenkedni, mert ők kérdeznek, mert ők érvelnek, ami Önnek természetesen nem tetszik.

De nézzük, mi jellemzi az Ön tevékenységét általában. Politikai tisztogatás. Az ellenzéki politikusok elleni koncepciós perek. A Magánnyugdíj Pénztárak vagyonának lenyúlása. Az államadósság növekedése annak ellenére, hogy az adóterhelés nőtt. Az adójóváírás megszüntetése, a reáljövedelmek csökkenése az átlag, vagy az alatt keresők esetében. Forgalmi és fogyasztási adók növelése, chips,- telefon,- biztosítási adó, tranzakciós illeték bevezetése, a gazdaság recesszióban, a tervezett beruházások, befektetések elmaradtak. Ön büszke a minimálbér 20 ezres növelésére. Büszke is lehet, hiszen az államháztartás gyarapítja ez az összeg, mert a minimálbér alig 2 ezer Ft-tal emelkedett a valóságban, a három év alatt, míg a reálértéke csökkent.

Miniszterelnök Úr! Az, hogy az ország ilyen helyzetben van, az Ön felelőssége. Az, hogy a társadalom ilyen mértékben megosztott, hogy az ország milliárdos nagyságrenddel drágábban finanszírozza , szintén.

Egy biztos. Az álma megvalósult abban az értelemben, hogy a történelemben a nevét Rákosi Mátyással együtt fogják tanítani, hogy az Ön diktatúráját Kubával, Észak-Koreával fogják összehasonlítani. Reményeim szerint azt is megírják ezek a tankönyvek, hogy Önt elsöpörte a népharag.

Üdvözlettel Szabó Dénes Nagykanizsa

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor Videó szabodenesnk Szabó Dénes nagykanizsa

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr535166040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása