szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

18 éven felülieknek

2012.12.31. 14:02 szabodenesnk

Az ánusz kényeztetése, ma már társadalmilag elfogadott és gyakorolt örömszerzési forrás. Az viszont visszataszító, ha mindezt a nagy nyilvánosság előtt követik el. Hajdú Péter a TV2 Frizbi műsorában hódolt e tevékenységnek Orbán Viktor és stábja nagy örömére, ezzel beállt a sorba Obersowszky Péter mellé. (Péter-Péter). Vajon mi vehette rá Hajdút, hogy ezt az alárendelt, seggnyalós szerepet elvállalja? Aki figyelmesen nézi a videót, érezheti az alákérdezést, mint Schmitt Pál esetében volt látható. Gondolom, kínos lett volna ismét Obersowszkyt bedobni a TV1 adásában, arról nem beszélve, hogy a TV2 nézettsége messze felülmúlja a köztévé mutatóit. Egy biztos: Hajdú Péter a szervilizmus minden ismérvét bemutatta ebben az adásban.

Orbán megtépázott imázsát újra kell építeni. Meg kell vallanom, hogy az interjú szakmai szempontból mestermunka. A megvilágítás, a beállítások, (háttérben a nemzeti lobogó, az adventi gyertyák) a tegező hangvétel, mind azt közvetíti a néző felé, hogy Orbán Viktor a nép egyszerű gyermeke, aki mindent alárendel az ország boldogulása érdekének. Nem tudom, hogy a rendezés kinek a nevéhez kötődik, de igazi lókupec lehetett előző életében, az biztos. Úgy eladni a „lovat”, hogy dicsérjük a jó oldalát, de a fogát nem mutatjuk meg, ahhoz tudni kell valamit. Ugyan nem tagadjuk, hogy öreg már a „ló”, csak nem említjük meg. Az interjúban az alákérdezések ezt segítik.

De nézzük a tényeket! Az első pár mondat előkészíti az interjú bensőséges, meghitt hangulatát azzal, hogy „tegezzük egymást, hiszen régi ismerősök vagyunk” (ebbe néhányszor belekavarodtak). Aztán pár elnagyolt mondat a gyenge Magyarországról, amely mostanra viszont EB eredményeket tud felmutatni.

Amikor Hajdú Alákérdez, hogy „mi emberi halandók” érzünk-e ebből valamit, hogy olcsóbb lesz-e valami, erős, fuldokló röhögés jött rám. Kérdezi az az ember, aki milliós pereket indít azok ellen, akik róla kritikus hangon beszélnek, aki ajándékba Q7-es Audit vásárol az asszonynak ajándékba. A válasz determinálva volt: a közüzemi számlák 10 %-os csökkentése. Ilyen, már 40 éve nem történt, hogy január elsejével csökkenjen valaminek az ára, mondja Orbán Viktor a válaszában. Megemlíti a minimálbér emelését, ami szerinte meghaladja az áremelkedések mértékét. Arról nem beszélt, hogy januárban ismét nő a jövedéki adó egyes termékeknél, hogy indul a tranzakciós illeték, stb. A minimálbérrel is rosszul számol a miniszterelnök, mert ha a nyugdíjakat a várható inflációnak megfelelően 5.2 %-kal emelik, akkor az 5 %-os bruttó béremelés nem fedezi a pénzromlás miatti reáljövedelem csökkenését.

A következő fejezet a felsőoktatásról szólt. Orbán Viktor nyilvánvalóan végig hazudta ezt a fejezetet, mint Gyurcsány a másfél évet. Az a kijelentés, hogy 240 pont felett mindenki ingyen tanulhat, az nagy hazugság, vagy tudatlanság. Mindez megspékelve azzal, hogy „a diákokkal együtt kidolgozott rendszer”. Nem tudom kikre gondolt a diákság alatt, mint ahogyan azt sem, hogy honnan tudja a ponthatárokat Orbán Viktor? Arra a megjegyzésére, hogy a „röghöz kötéshez” ragaszkodnak, egy általam összevágott videót javaslok megtekinteni. Aztán mindenki döntse el maga, hogy melyik állítás mögött van az igazi Orbán Viktor! A videó arra is rámutat, hogy 2008-ban becsapta a választókat.

A miniszterelnök igazolva látja most az elképzelését azzal, hogy külföldnek ne képezzünk ki szakembereket és erre példát is hoz, Norvégiát. A Pécsi Tudomány Egyetemen, jelenleg mintegy 1300 külföldi diák tanul, a Skandináv országokból is képviseltetik magukat a hallgatók. A pécsi orvosi karon évente – képzéstől függően – 11 800 euró illetve 13 600 dollár a tandíj (mintegy 3,2 illetve 2,9 millió forint) a külföldi hallgatóknak.

A Frizbiben leadott interjú egyértelműen a híveknek szólt és a bizonytalanoknak. Akik azonban tisztában vannak a jelenlegi politikai-gazdasági viszonyokkal, azokat (szerintem) megdöbbentette ez a műsor. Engem legalábbis nagyon. A teljes interjú alább tekinthető meg.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor szabodenesnk Oktatás Nagykanizsa Szabó Tandíj

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr284989240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása