szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

schmitt pál nem érti(?)

2012.04.01. 11:53 szabodenesnk

Komoly kommunikációs stáb dolgozhat schmitt pál alá. Mi sem bizonyítja jobban, mint az egymást követő ál(l)amfői  interjúk. Péntek este az M1 közszolgálati televízióban Obersowszkiy (nyelcsapó)  Péter alákérdezésével lezajlott és felvételről sugárzott anyagból már sejteni lehetett a kommunikáció irányát. Egyértelműen az egyetem felelősségére építik a védekezést.

Az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában is erre volt kihegyezve a mondanivaló. Ahol schmitt pál kijelentette: „gyakorlatilag a tudomány saját magát korrigálta”. „Ha húsz évvel ezelőtt tévedett a tudomány, mert nem hívta fel a figyelmemet bizonyos hiányosságokra, azt most a szenátus kijavította. Hogy úgy mondjam, önmaguk között 1:1 a meccs, csak sajnálom, hogy rólam szólt, az én becsületemről, az én eljárásomról a dolog”.
Mit is jelent ez? Nem mást, mint a felelősség eltolását az egyetemre és saját magát áldozatnak beállítani. Vajon a szerkesztő-riporter miért nem kérdez rá a disszertáció készítésének  idő intervallumára? Nagy jelentősége lehet ennek a kérdésnek. Ugyanis schmitt a doktori disszertációját egy hónap alatt teljesítette. Mivel akkor még nem létezett plágiumkereső szoftver, talán a disszertációt készítőnek kellett volna közölni a konzulenssel és az opponenssel, hogy ez a dolgozat tulajdonképpen fordításon alapuló másolat és nem önálló kutatásra épült.  Amennyiben ezt megteszi és ennek ellenére engedik tovább, akkor joggal mondhatná a fent idézett mondatokat. Ne feledjük, hogy schmitt, akkor már a MOB elnöke volt, a hatalom emberének számított, hiszen 83-86 között miniszterhelyettes beosztásban is megfordult. A rendszer hibája, - akkor és most - hogy a „mi emberünk” előnyt élvez bizonyos szituációkban. Politikai értelemben mindenképpen.  A hatalomtól függő és az egzisztenciájukat a hatalomnak köszönhető emberek nehéz helyzetbe kerülnek ilyen esetekben.
Schmitt pál nem érti.(?) Nem érti, hogy mi köze van a húsz évvel ezelőtti csalásnak a mai beosztásához. Ez az ember valóban ennyire elhülyült volna, vagy ezt adták a szájába? Nem érti, hogy ő, aki a nemzet egységének erősítésért fáradozik, aki az alkotmányosság őre, miért van kitéve politikai támadásnak, amelynek következménye az ország lejáratása. Az fel sem merül benne, hogy aki lejáratja az országot, az ő maga. A karakterével, a megnyilvánulásaival, s most a csalással.
Miközben az egységről beszél, megoszt. Hibás az egyetem, hibás mindenki más, csak ő nem. Azok az emberek, akik nem járatosak a felsőoktatás világában, el is hiszik: az ál(l)amfő egy aljas és rosszindulatú támadás célpontja, aminek oka a politikai beállítottsága, hovatartozása. Erre épül a kommunikáció.  Továbbá arra, hogy új disszertáció megírásával semmissé tehető a csalás. (érdekes lett volna egy második öszödi beszéd is)
Scmitt nem érti, hogy miért kiabálják meg nyilvános helyeken való megjelenésekor. „Nincs érvanyaguk”, mondja schmitt pál. A saját felelőssége egy pillanatra sem rémlik fel maga előtt.
Akármi lesz a vége ennek, minél tovább húzódik az ügy, annál nagyobb lesz a vesztesége. Vajon a család nem ad tanácsot neki? Hogy az Ő nevük is besározódik? Csak Orbán szavai a fontosak? Vagy tényleg nem akar lemondani?
Scmitt pál nem érti. Én meg őt nem értem. Fizikailag rendben van, ez látható. De láttunk már olyat, hogy a demencia jelei életerős embereken jelentkeznek.
Végül egy kérdés: aki értési nehézségekkel küszködik, az vajon hogyan képes ellátni az elnöki teendőket? Igaz, aláírni tud. Orbánnak meg csak ennyi kell belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: schmitt pál

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr534353590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása