szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Péter, csak ennyire tellett?

2013.01.29. 15:56 szabodenesnk

 

Csupán a véletlen műve lehet az, hogy az ország Fidesz által vezetett nagyvárosaiban szinte egy időben tartottak sajtótájékoztatót azonos címmel és tartalommal. Cseresnyés Péter Nagykanizsa polgármestere is elvégezte e kötelező feladatot, naptárban kipipálva.

De miről is szól a sajtótájékoztató? A gyűlöletkampányról. Az párt tart ebben a kérdéskörben tájékoztatót, amelyik az akaratát minden konszenzust mellőzve vitte véghez. Az a párt, amelyik összezár az ötös számú tagkönyv tulajdonosa érdekében. Az a párt, amelyik nevéhez köthető a Magyar Hírlap Bayer Zsolt remekműveivel, vagy a Magyar Nemzet, az Echo Tv és a Hír Tv, aminek a tegnap esti műsorában éppen a miskolci romákról esett szó. A riporter-szerkesztő védte Kriza Ákost, aki szerint nem mehetnek vissza a romák Miskolcra. (biztosan elfogyott a pénz a Marci utcájára)

Mindebből látható, hogy a Fidesz egy empatikus párt. Apró szépséghiba, hogy csak önmagával az, de minden apróságon nem kell fennakadni, mert kukacoskodásnak vélhetik. Empatikus Péterünk is az övéivel, a többi meg mind gazember, bujtogató, felforgató hálátlan személy, aki csak a gyűlöletkeltéshez ért. Pedig a polgármester úr mindent megtesz érdekünkben, ami csak tőle telik. Az meg legyen Nagykanizsa baja, hogy ilyen polgármestert választott magának, akinek csak ennyire telik.

Amúgy szép beszédű a városvezetőnk. Szépen beszél mellé, a tényeket néha ugyan elfelejti, de legalább gyakran hivatkozik az összefogásra Nagykanizsán. Biztosan mondták neki: Péter, a lakosság összefogott. Csak azt nem közölték vele, hogy ellene és a városvezetés ellen.  – na, megint kukacoskodok -  Ez a sajátos stílus lehet ugyan vele született adottság, de gyanítom, hogy a Fidesz módszertana szerint megy a helyi kommunikáció. Mert abban azért igaza van, hogy rezsicsökkentéssel indult az év és ugye: új év, új élet. Vagyis az idén már nem lesz tranzakciós illeték, 30 % biztosítási adó, az ÁFA is visszacsorog 25 %-ra, meg a jövedéki adók , chips adó, ismét 9.5 % lesz a nyugdíjjárulék, és csökkenni fog az eü. hozzájárulás is. Biztosan erre gondolt Cseresnyés Péter, mivel ők a „zemberekért” vannak, nem úgy, mint aki a Fideszt támadja. Mert azok rossz emberek. Meg is mondta a sajtótájékoztatón. Aztán azt is hallottuk jó Péterünktől, városunk atyjától, hogy az ő által képviselt párt kiszabadította az önkormányzatokat az adósságcsapdából. Biztosan így van, én nem vagyok közgazdász, de akkor kifizeti meg? Elmegy kálóba? Péter, erre kellene egy kis magyarázat, hogy miért fizesse az egész ország Lázár ámokfutásának kétes eredményét, vagy Debrecenét, Kaposvárét……? (már megint kezdem, fúj). Az államosítást biztosan nem írták bele fentről, mert az valahogyan kimaradt, mint ahogyan a MANYUP pénze is, amiből finanszírozták az államadósságot. Ja, meg a kötvények. Tényleg Péter, az nem hitel? Állampapírokkal finanszírozzuk az adósságot, de magasabb kamattal, mint az IMF hitel. Ez kinek a sara, Péter? Milliárdokról van szó, nem fillérekről.

Azt is ismertette polgármesterünk, hogy a város fejlődik a vezetése alatt. Ezen nincs mit vitatkozni. Valóban fejlődik. Vissza. Az álláskeresők száma nőtt, a város lélekszáma csökkent, az üzletek üresen állnak. Országos szinten a gazdaság recesszióban van, ami nálunk is érezhető. Szét kell nézni a városban polgármester úr! Egy szemétdombot, egy háborús időkre emlékeztető állapotot talál. De még ezt sem tudtuk a javunkra fordítani, hiszen a Die Hard című filmért lobbizhatott volna sikerrel. Ugyanis itt nem kellett volna annyi díszletet építeni. Képességek hiánya ez, vagy csak nemtörődömség?

Persze azért vannak pozitívumok is. Megszűnt a sorozatos botrány a közgyűléseken. Mintha nem lett volna részese ennek a mostani vezető, pedig már hatodik éve van a város élén, mint alpolgármester, majd polgármester.

A gyűlöletkampány a Fidesz részéről érdekesen hangzik. Csak emlékeztetném Cseresnyés Péter Kövér László szavaira. Nem csak a köteles beszédre, hanem a nyikhajokra és arra, hogy jobb lenne az élet a szocialisták nélkül, legalább nem rontanák a levegőt. Péter, ezek ugye a békejobb jelei voltak? A Fideszre jellemző a megosztás politikája, amely szintén nem az emberek közötti megbékélést szolgálja.

Tényleg szánalmas Ön, polgármester úr!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szabodenesnk Nagykanizsa Szabó Dénes nagykanizsa Cseresnyés Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr345051339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása