szabodenesnk

Idősgondozás

Idős és fogyatékos személyek házi ápolása, gondozása Nagykanizsán.

Idősgondozás Nagykanizsán

 

Friss topikok

Nem vagyok közgazdász...

2012.06.25. 14:05 szabodenesnk

Előre bocsájtom, nem vagyok közgazdász, csak számolok.
Családi vállalkozásuk van. Eddig egy fő alkalmazott és mi magunk vettünk részt a vállalkozásban. Az egykulcsos adó és az adójóváírás, valamint a járulékok emelkedése miatt a költségeink valamivel több, mint 100 ezer Ft-tal emelkedtek. Nehéz szívvel, de kénytelenek voltunk megválni egyetlen alkalmazottunktól. Nehéz, mert ezzel olyan embert hoztunk nehéz helyzebe, aki jó és megbízható munkaerő volt. Nehéz azért is, mert ezzel a saját szabaidőnket áldoztuk fel, hiszen napi 16 órát így magunknak kell kitölteni. Találkozás a család tagjaival a minimálisra csökken.Mindez az állam pénzéhsége és gazdasági tévedése miatt.Számoljunk csak!
A dolgozónk, kapott fizetést, ami után járulékot, adót fizetett és fizettünk. Most már nem. Vagyis az állam elesett mintegy 70 ezer Ft bevételtől, valamint a dolgozó fizetéséből a fogyasztás utáni adótólEzzel szemben most 90 napig az állam fizeti a munkanélküli járandóságot, majd a szociális segélyt. Az viszont már fogyasztásra nem elég, mert elviszi a lakásfenntartás költsége. Vagyis bevétel helyett kiadása lesz az államnak.
Nem tudom, hogy mennyi azon vállalkozásoknak a száma, akik hasonlóképpen élték meg e kormányzati döntéseket, de az, hogy a versenyszférában jóval kevesebben dolgoznak az kiderül a KSH adataiból. Tessék csak számolni!
Gratulálok, Matolcsy úr!

Szólj hozzá!

Címkék: egymíllió munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://szabodenesnk.blog.hu/api/trackback/id/tr74610057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása